Våra hundar och till avel

Våra hundar

SEVCH Damisi`s Fauziya (Maya)

 

F. 1/8 2018

HD: A/A

AD: UA

66 cm/34 kg

Korrekt bett o fulltandad

DM: ua

EOAD: clear

JM: Clear


Officiella meriter

Svensk Viltspårchampion

BPH testad

Utställd med Excellent

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana - jägarförbundets - skottfast

Nosework träningstävling

Canicross och hinderlopp

Valpkull

Har en valpkull, H-kullen f. 2021


Maya - cool, nyfiken, alltid framåt, naturlig ledare, låter Ida hållas med sitt retandes utan höja ögonbrynen men nåde Ida om hon går över gränsen, är en jäkel på spår - hon snusar in doften o sen bara maler på, blivande ID hund, älskar ligga nära o gosa, älskar leksaker, älskar sköta om Ida - öron ska putsas o pälsen ska se snygg ut, älskar vatten o simma, älskar leka med andra hundar men vill gärna bestämma, älskar åka på nya ställen, går och vill alltid vara liten bit före i gruppen på promenader, älskar att gosa lite till

SE VCH Damisi`s Farida (Ida)

 

F. 1/8 2018

HD: A/A

AD: UA

63 cm/31 kg

Korrekt bett o fulltandad

DM: ua

EOAD: clear

JM: Clear


Officiella meriter

Svensk Viltspårchampion

BPH testad

Godkänt doftprov nosework


Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana - jägarförbundets - skottfast

Bästa hund mönstring HP SRRS Utställning 2019


Ida - alltid redo, alltid på språng, mycket känslor åt alla håll, nåde den som stör/petar på henne när hon sover/vilar, alltid redo när det vankas lek och träning, älskar sina leksaker och bär gärna omkring dom, retar gärna gallfeber på Maya, hoppar på allt och alla, oftast superduperglad men kan bli arg som ett bi, vill gärna ligga nära Ralph, älskar åka bil, älskar åka till nya ställen, kan hoppa grodhopp, jätterädd för gå över bron i Forsakvarn när hon var liten, en hejare på rapport, snabb som vinden, nyfiken som få, bestämd tjej men som har en mycket mjuk sida också.

Detta är vår Ida

 


Damisi`s Hazina (Zina)

 

F. 1/12 2021

HD: 

AD: 

66 cm/34 kg

Korrekt bett o fulltandad

DM: ua (genom föräldrar)

EOAD: clear (genom föräldrar)

JM: Clear (genom föräldrar


Officiella meriter

Utställd med excellent, CK, J-CACIB


Inofficiella meriter

Zina - vår guldtjej i både färg och utseende. Klok o cool tjej, sitter gärna och kollar läget och hur allt fungerar. Älskar leka i tunnlar och säng, är som sin mamma en bestämd dam, kan ryta ordentligt om nåt hon inte vill. Leker också väldigt bestämt och gärna fysiskt. Mycket duktig att använda sin nos och hon är smart o kopplar fort. Vill gärna ligga nära eller på snarare för att gosa. Lätt med andra hundar och att ha med överallt. Älskar också att klättra på saker och jaga fåglar. 

Damisi's Durdaana (Dizza)


14/4 2015

HD: A/A

ED:0/0

DM: free

EOAD: free

JME : free

Officiella meriter:

BPH testad - godkänd och skottfast

Bruks: Godkänd i spår och rapport, uppflyttad

Godkänt anlagsspår

Inofficiella meriter:

Mentaltestad på jägarförbundets MT - skottfast


Valpkullar: F kull


Fodertik som vi sparade från Binahs första kull och som bor hos Inger Ström tillsammans med Chenzi. Det här är Binahs dotter i allra högsta grad, mk energi och vilja att göra saker och ett riktigt charmtroll.


Dizza är en livlig och energifull tik som älskar att träna, t ex spår, sök och rapport. Hon är mycket duktig i sitt arbete och kan koncentrera sig bra. Hon har tävlat lite i spår och rapport och domarna har berömt hennes arbetsglädje och noggrannhet.

Hemma växlar hon mellan att leka med sina leksaker och att slappa i soffan. Dizza är mycket glad i människor och hälsar gärna på dem med många pussar. Hon tycker om barn och särskilt Ingers barnbarn och är då mycket mjuk och fin i sin lek.

Hon är nyfiken på andra hundar och leker gärna.

Bakom all hennes energi och glädje finns även en bra vaktinstinkt som hon tar fram när det behövs. 

Avelshanar till lämpliga tikar 

Damisi`s Fauzi (Hasse)

 

F. 1/8 2018

HD: A/A

AD: UA

69 cm/44 kg

Korrekt bett o fulltandad

DM: ua

EOAD: clear

JM: Clear

Kull 1 st 2021 (sen parning pga covid o Norgeresa)


Officiella meriter

BPH testad

Utställd Nationell med VG

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana - jägarförbundets - skottfast, gjorde ett fantastiskt MT


Valpkullar : Norge 2021


Hasse är en kille jag fastnade totalt för i valplådan och vi beslöt spara avelsrätten på honom så vi får behålla en del av honom. Det är vi glada för detta är en fantastisk kille på alla sätt. 


"Vår lille Hasse är en fantastisk rr. Han är otroligt familjär. Vill hela tiden vara med gärna så nära det går. Har han inte fått tillräcklig med närkontakt på dagen, så vill han gärna sitta i knät på kvällen. Vi kan även ställa kvällsklockan efter honom, kl 2130 då är det natti natti för honom. Då går han och lägger sig i sängen och vill gärna INTE gå ut. Han vill heller inte gå upp på morgonen, utan kl 0630, då matte vill gå ut, så får hon koppla på honom kopplet och dra ur honom ur sängen.... Så underbar personlighet ändå!! Vi är så tacksamma att vi fick just Hasse,han passar oss perfekt. Han hänger med på allt. Cyklar, springer, drar, åker nåt, är super duktig på sök mm. Vi är även tacksamma över all den kärlek han ger våra barn. De är så glada i honom och han i dem"


SE VCH Damisi´s Faraji (Fenix)


1/8 2018

HD: A/A

AD: UA

69 cm/44 kg

Korrekt bett o fulltandad

DM: ua

EOAD: clear

JM: Clear

Kull 8 st 2021


Officiella meriter

Godkänt anlagsspår

BPH testad

Utställd Nationell med V

Viltspårchampion 

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana - jägarförbundets - skottfast

Tränar o används inom specialsök narkotika

Tävlar inoff specialsökFenix är lugn och klok kille. Gillar att leka tuffa lekar med sin flock och är en riktig retsticka. Vaktar gärna flocken och hemmet och kan ställa gästerna som kommer tills han vet vem som kommit, inte vem som helst som får komma fram till oss eller hem till oss. När Fenix har hälsat så släpper han intresset och går oftast och lägger sig för att vila i väntan på att något nytt och spännande händer. Han är en riktig arbetsmyra som älskar att jobba både fysiskt och psykiskt. Efter arbete blir han en soffpotatis och sover mer än gärna under täcket i sängen. Fenix älskar godis och mat men är samtidigt en riktig finsmakare. Fenix tränas i personsök, viltspår och specialsök med narkotika som inriktning för att kunna jobba förebyggande i tex skolor. Har provat på agility och rallylydnad. Han tyckte agility tunnlarna var superkul. Fenix är en väldigt intelligent och snabblärd hund men gillar inte när träningarna blir för identiska utan vill ha variation i sin träning. En helt fantastisk familjemedlem.

Till Minne

LP1, RL N, RL F Damisi's Chenzira (Chenzi)


F. 3/8 2011

HD: AD/A

AD: ua

68 cm/40 kg

Korrekt bett/ saknar 1 P4

DM: Bärare med ett anlag

EOAD:High confidence: CLEAR

JME: bärare med ett anlag

Officiella meriter

BPH testad - skottfast

Godkänt anlagsklass i viltspår

1a pris i viltspår öppen klass

Utställd med flertal CK och placering i BT

Lydnadasdiplom i klass 1

Rallylydnasdiplom Nybörjare

Rallylydnadiplom Fortsättning

Godkänd i bruksspår anlagsklass

Uppflyttad från bruks i rapport

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana- jägarförbundets - skottfast

4a SRRS årets lydnadshund 2015

2a SRRS årets lydnadshund 2014

4a SRRS årets lydnadshund 2013

3a SRRS årets brukshund 2015

1a SRRS årets brukshund 2014

Årets lydnadsrookie SRRS vandringspris 2013

Årets bruksrookie SRRS vandringspris 2014


Chenzi är en härlig tik med attityd, framåtanda och socialitet och dessutom snygg. Hon är mycket träningsvillig och jag tror att sök är en favoritträning för henne, hon är humoristisk också och när man minst anar det så springer hon tunnel genom benen.

"Chenzi is a very clever and active girl. She loves to workout and dont give up when things get ruff. She is also cool and sensibel so she dont get aroused over small things. But is it a "real" threat she want back down. At home she is very calm and likes to to take it easy in the sofa. Her personality is very "Queenish","

Damisi's Amourj (Ralph)

F.23/5 2008

HD B/C

AD: UA

70 cm / 49 kg

DM: ua

EOAD: clear

Officiella meriter                                                             

MH testad - skottfast

Utställd med CK och flertal placeringar

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana- jägarförbundet - skottfast

Flertal BIS placeringar på inoff utställn. som valp/junior


Charmören nr 1 är Ralph! En riktig spelevink med hjärtat på rätta stället. Kan få denna mest stressade hund att varva ner med sitt coola trygga sätt. Leker gärna med alla sorters hundar och människor dock blir han lite hårdhänt med sin storlek när han kommer igång och det känns! Men det ska det väl göra om man leker på riktigt:) Är den som håller vakt på gården så inga inkräktare kommer in. Tycker om när det händer saker och ställer upp på alla möjliga sorters träningar som matte hittar på.

Tränar allt möjligt såsom lydnad (lite), rapport, sök, personspår, viltspår, drag, agility.  Underbar hund med underbar mentalitet.

RLN Damisi's Ambriz (Ambi)

F. 23/5 2008

HD: B/C

AD: UA

65 cm /35 kg

Korrekt bett o fulltandad

DM: ua

EOAD: clear

Officiella meriter

2 klass på utställning

Rallylydnadsdiplom Nybörjare

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana - jägarförbundets - skottfast

Tävlat i hundtriathlon, lydnad, agility, rallylydnad, banrace, canicross


Även kallad prinsessan o världens sötaste hund - en mjuk hund med mycket mycket energi och mycket känslor. Kan vara lite väl impulsiv ibland. Är det någon som hittar på hyss eller bus så är det Ambi. Försöker ofta komma undan med att lägga huvudet på sned o tindra med ögonen o tro allt är glömt. Älskar att träna saker tillsammans såsom agility, drag, spår,sök,rapport,simma mm. Tycker otroligt mycket om att klättra o är som en stenget bland våra stora höbalar, i grusgropen eller bland klipporna i sjön. Tycker också att hon bör hjälpa matte att valla häst!  En väldigt vaken hund som ser o registrerar innan nån annan gjort det och det är också hennes uppgift i flocken - hon spejar o varnar om det är något skumt. En riktigt härlig kul hund att arbeta o jobba med.  Tränar allt möjligt såsom lydnad, rapport, sök, personspår, viltspår, drag, simmar, provat på agility och rallylydnad och lure coursing. Det är vår Ambi!

Damisi's Binah (Binah)

F. 16/6 2010 - 2/3 2017

HD: B/B

AD: UA

63 cm/30 kg

Korrekt bett och fulltandad

DM: ua

EOAD: clear

Officiella meriter

MH testad - skottfast

BPH testad - skottfast

MT testad (korning) - väl godkänd med 496 p

Utställd med CK o plcaceringar

Godkänt anlagspår i viltspår

3e pris öppet viltspår

Godkänd i lydnadsklass 1 och uppflyttad

Godkänt resultat i bruksrapport

Godkänd rallylydnad N

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana - jägarförbundet - skottfast

Bästa leverfärg SRRS 2013

7:a SRRS års lydnadslista 2013

8:a SRRS års lydnadslista 2014

3a SRRS lydnadstävling klass 1 2014

Årets lydnadstik på SRRS lydnadstävling 2012

3e plac banrace

Valpkull: D-kull f. 2015


Våran lilla nougatpralin! En öppen o hjärtlig hund mot allt o alla - fyrbenta som tvåbenta. men hon kan också säga ifrån ganska ordentligt när hon tycker nån hund är påstridig eller nåt som ser konstigt ut - hon är absolut ingen mespropp.  Påminner mycket om Ralph i mentaliteten, Tycker väldigt mycket om att bära omkring på saker. Har mycket spring i benen och tycker det är toppen att följa med på ridturerna. Älskar äventyr och träningar och tycker det ska hända saker men hon kan också slappna av i vilken miljö som helst om det behövs. Binah är en hund med mycket go med mycket goda nerver och stabilitet som hon särskilt visat på alla mentaltest hon genomfört med bravur. Tränar allt möjligt såsom lydnad, rapport, sök, personspår, viltspår, drag, simmar, provat på agility och rallylydnad och lure coursing. Vi saknar dig vår Binah! 

Hayawani Damisi Sikelele (Olivia)

F. 26/9 2005- 13/2 2017 

HD: B

AD: UA

68 cm/ 40 kg

Sköldkörtelprov: UA

DM: ua

EOAD: clear

Fulltanda, korrekt saxbett

Officiella meriter

MH beskriven - skottfast

Utställd klass 1 på internationell utställning

Godkänt anlagsprov i viltspår

HP - avelsklass SRRS utställning 2009

Inofficiella meriter

Mentaltestad på MT bana - jägarförbundets - skottfast

Haft 3 valpkullar  A-kull   -  B-kull  - C-kull


Vår älskade Olivia, klokast av de klokaste, stammoder till vår fortsatta avel och stolt stolt över detta. En underbar mamma som älskade sina valpar och pysslade, skötte och fostrade de mk väl. Även vi blev fostrade av henne och vi blev nog klokare i hennes närvaro. Tack för allt o vi saknar dig Olivia!

Tatoo`s Rhavelli 

F. 12/4 1995

HD:ua

69 cm/41 kg

Fulltandad


Officiella meriter

Utställd med klass 1 

Tävlade lydnad några ggr


Min första RR jag hade - en underbar hund men ojoj vilken krock det blev när jag hade köpt honom han var ju inte som våra schäfrar hemma precis. Eget tänk och mycket humör. Tränade massor med honom och han var alltid med mig ute när jag red. Vet han busade med min häst jämt på ritterna och hon tillbaka mot honom. Var alltid med mig överallt och vi läste varandra utan och innan. 

Underbar hund med mycket motorer. 

Underbara Rhavell, vi saknar dig!